be strong my dear :)

assalamualaikum ..
tetiap hari tulis blogg , tetiap hari publish & tetiap hari padam ..
mintak maaf pun salah .. tak mintak maaf lagi lahh salah ..
then , i will stop everything ..

tadi baca blogg nor afifah binti yahya ..
sumpah , setiap kali baca blogg dia mesti tumpah jugak air mata ..
sebab ??
karakter ppah ni tak menunjukkan yg sebenarnya dia nih lemah ..
setiap kali dia tulis blogg , diaa akan tulis seolah-olah dia tengah mengadu dekat abg dia ..
actually , arwah abang mie ..
am tau yg dia sayang sangat kat abang dia tu ..
time hayat abang mie ada lagi , abang mie yg pegi ambik result ppah ..
even abang am pun tak pernah buat macam tuhh .. beruntung sangat ppah ..
tapi tahun lepas , Allah ambil nyawa abang mie dalam satu accident ..
kalau tak silap , time tuhh abang mie nak balik tengok jenazah tok wan diorg ..
tapi Allah lebih sayangkan abang mie ..
am tak boleh bayangkan kalau am hilang dua orang yg am sayang dalam satu masa ..
am bukan sekuat ppah , am tak boleh jadi mcm dia ..

yes , sampai sekarang dia still nak tunjuk yg dia kuat ..
tak pernah pun air mata dia jatuh depan kami ..
ada something yg am tau ppah sayang sangat2 , LC abang mie ..
dia dok jadi legend guna moto tuhh laa .. laju woo dia bawak ..
am takdak idea dah laa , am cuma harap ppah kuat utk hadapi dugaan Allah ..
ppah kuat , sebab tuhh Allah bagi dugaan yg besar kat diaa .. kan ??

well , i'm going to Perak tomorrow ..
tapi still tak boleh tido .. 
am berhenti dekat sini dulu naa ?? korang bukan kisah pun ..
miss my capital K and mr.smile .. aigoo !
gudnyte , oyasuminasai ..

Terima Kasih Membaca , Sila Like .

part of me :)

assalamualaikum ..
hey there ! whats up with u  guys ??
esok trial mathematics .. jpg am study lahh kott ..
ni post pertama lepas raya .. well , ada gambar ..
baru syokk nak update ..

dari kiri : afifah , iman , shafiqah , aishah & shahirah

gambar nihh di ambil waktu beraya kat umah aishah ..
rasa mcm 1st time jaa kami bergambar without uniform sekolah ..
actually , semua yg di atas ialah best friend am ..
yg paling best , shahirah nasir ..
banyak ceta antara kami , well kami rapat since form 2 ..
tp yg lain tak payah terasa .. korang tetap yg terbaik ..
aishah , kalau org yg tak rapat dgn am ..
confirm taktau yg kami sangat rapat .. tp takmau tunjuk kat orang ..
[ gitu pulak .. haha ]


family first !
actually nihh gambar keluarga kami yg first ..
 mana penah ada pun sbelum ni ..
nihh pun sebenarnya abg takdaa ..
agak spoil lahh , ahli keluarga tak cukup ..
btw , am yg paksa mak dgn ayah bergambar ..
kami mana ada gambar sekali , dah laa masing2 sibuk ..
and gambar2 tuhh semua dah di cuci .. nanti nak pegi cuci utk saiz lebih besar ..
nak frame kan , then nak gantung dalam umah ..
kalau mak ayah tua nanti , ada jugak kenangan time kami kecik ..


nihh muka sepupu-sepapat am ..
yg pakai baju biru tuhh my bro .. banyak org taktau yg dia abg am ..
ada banyak lagi sebenarnya sepupu am nihh ..
tok ada 26 cucu , so 21 org ialah sepupu am ..
taktau dah nak ceta apa .. setakat nihh laa dulu ..

p/s : nak buat folio pembinaan utk my bro [jd budak kolej vokasional jap]

Terima Kasih Membaca , Sila Like .

meriam kembali berdentum ..

 assalamualaikum ..
fuhhh !! break japp drpd trial spm ..
noww , macam biasa .. bila ramadhan nak habis ..
of coz syawal pulak yg akan menjelang tibaa .. dah 17 tahun sambut raya ..
tuanyaa Amani Nasharuddin ..

                              Selamat Hari Raya Aidilfitri !                                     Maaf Zahir & Batin ..
         
anyway , tak terasa pun kata ramadhan dah nk habis ..
kalut dgn aktiviti sekolah ..
td , time paper 3 kimia .. dok tunggu jaa pukul 2.30 ..
rasa mcm nak start cuti yg betul2 panjang ..

pasal raya , kampung nihh dah mula bawak keluar meriam ..
mcm biasa lahh , keluarga am nihh banyak hero ..
tiap2 tahun , msti berkubu kat tepi sawah ..
budak2 kampung mcm am jaa bleh rasa pengalaman ni ..
esok , lusa .. uncle dgn aunt semua nak balik dahh ..
weehoooo !! tobat seronok .. bukan selalu kann ??

lastly , to all smkaa friend ..
ppah , pqah , shaa , iman , aifaa , azwa , izzi , ikram , aishah , wafiy ,
aizat , sukri , mirfan , khalida , nur , ikmal , nurun , ehsan , wan
and a lot  more ..
oleh sbb , korang yg rajin cakap ngan am .. am tag lahh nama korang ..
am mintak maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki ..

dam .. dam .. dum ..
bunyi mercun !! 

Am Nak Duit Raya Weyh !!!

Terima Kasih Membaca , Sila Like .

BIGBANG the BEST !!

assalamualaikum ..
oke , now am ada idea dah utk tulis something kt blogg ni ..
tengah dengar lagu kat youtube td ..
lies , haru-haru , fantastic baby .. macam2 lagi lahh ..
pastu , am terfikir kenapa show bigbang atas pentas mmg xkan jemu bila tengok ??
kalau nak dibandingkan dgn beast or 2PM , show bigbang tak terikat sngt dgn tarian ..
maksud am , setiap kali show kita xkan nmpak benda yg sama ..
kalau group laen , semua nmpak sama + seragam jaa ..
cuma baju jaa yg berubah ..

pastu kita tengok pulak karya solo diowg ..
mula dgn GD , dia kan ketua bigbang ..
kalau korang semua stalk diaa , dia dikenali sebagai ikon fashion kt Korea .
mcm biasa lahh , dia duta untuk  GMarket .. [ klik kt situ klau nk tengok ]
dia ada lagu sendiri , pencipta lagu ..
kebanyakan lagu yg bigbang nyanyi , GD yg cipta ..
try lahh dengar Heartbreaker dgn Breath .. :)

ahli yang diundi paling kacak dlm bigbang , T.O.P ..
dia nihh rapper dlm bigbang , dia tak berapa reti menari ..
selain drpd mnyanyi , T.O.P ni berlakon pun boleh ..
hewhew , ce tngok ceta IRIS .. dia jd pembunuh .. at last , dia mati ..
baru2 ni , dia jd model jenama " C " ..

tengok lahh video nihh , segak habis .. haha
bergerak pulak kat Taeyang ..
woohaa ! bab2 menari memang hebat habis ..
cuba tengok Running Man episod Bigbang , lari gilaa laju dia nihh ..
dia pun ada kerjaya solo sendiri ..
rajin2 kan diri anda utk dengar :
Wedding Dress , I Need A Girl , Only Look At Me ..
bagi am , dia paling senyap dlm bigbang .. [ wt mcm kenal lama , haha ]
humm , Daesung dgn Seungri ..
hehe , am segan lahh nak ceta pasal diowg ..
surf jaa kat youtube klau nak dengar lagu diowg ..
Daesung , am suggest korang dengar lagu Baby Don't Cry ..
klau Seungri , Strong Baby pun oke .. tp , jgn tengok MV diaa ..
orait2 , nak minta maaf kalau ada pminat group lain yg tak puas hati dgn entry ni ..
xdaa niat pun nak ngutuk ..
am still minat 2PM dgn B2ST .. hehe
tu jaa lahh kott .. fightinggg !!
sekian , wassalam ..

Terima Kasih Membaca , Sila Like .

my trial .. for the 3rd time ..

assalamualaikum ..
salam ramadhan , salam ukhwah fillah ..
hurmm , nak tulis pasal trial SPM lahh ..
whoaa , trial cheqq .. i'm not ready yet ..
so dear trial , please be kind to me ~
hari nihh dah genap 15 hari dlm bln ramadhan ..
rasa mcm sekejap jaa , busy dgn urusan sekolah ..
kadang2 sampai kwn2 kt skolah pun am tak sempat nk nampak ..
*siapa kah diaa ?? haha .. 3hari kott ..

nak ceta pasal trial nihh , am target 4A jaa bley dakk ??
bm , syariah , sjarah dgn quran sunnah ..
perghhh ! smua subject bahasa ..
nmpak sngt otak matematik xberapa nak clear ..
tp , nk jugak target bio , bi dgn math ..
ya Allah , mudahkan lahh urusan hamba mu ini ..

am doakan kwn2 am smua boleh buat yg terbaik ..
sama ada yg intan terpilih , cemerlang atau terbilang ..
nk doa lg lahh ..
bg lahh cegu2 5othman redha dgn ilmu yg diowg bg .. ameen ~
thanxx atas jasa cegu semua ..
sekian , wassalam ..

p/s : chaiyokk 5 Othman ..

Terima Kasih Membaca , Sila Like .