Tagged Game !!

assalamualaikum ..

oke , am kena tagged dengan blogger Akma Danira nihh untuk Tagged Game .. so , bersedialahh anda untuk di tagg ..

The Rules

* You must post this rules .
* Each person must post 11 things about themselves in their journal ..
* Answer the questions the tagger set for you in their post and create 11 new
   question for people  you tagged for answer .
* You have to choose 11 to tag and link them in the post .
* Go to their page and tell them you have tagged him / her .
* No tag backs .
* No stuff in the tagging section about . " You are tagged if you are reading this "
   you legitimately ( a.k.a really , trust , with all honesty ) have to tag 11 person .

11 Things About Me

1. love football
2. Robin van Persie die hard fan
3. love k-pop & english song
4. touching person
5. love all my gadgets
6. like brown colour
7. totally don't like fruits
8. like Detective Conan
9. do friend with anybody
10. admirer of Tun Dr. Mahathir
11. i love novel


Akma Danira's Questions

1. real name ?
2. the most place you want to visit ?
3. how many times you are in relationships ?
4. you are cute or pretty ?
5. your ambition ?
6. you prefer coffee or nescafe ?
7. novel or comic ?
8. kfc or mcd ?
9. do you have a skill to create a doodle ?
10. do you like sports ?
11. Maharaja Lawak Mega or Vokal Bukan Sekadar Rupa ?

Answer

1. Amani Binti Ahmad Nasharuddin
2. i think , myb England .
3. hmm .. twice
4. both are not .. i'm chubby
5. anything about medic .. myb a doctor .
6. coffee of course ..
7. novel .. love story .. =)
8. both are not .. i like pizza
9. nope
10. yes . football
11. Maharaja Lawak Mega

My Questions

 1. name of your teddy bear ?
 2. your nickname ?
 3. the person who u love ?
 4. favourite subject ?
 5. phone colour ?
 6. favorite novel / comic ?
 7. sony ericsson or nokia ?
 8. chocolate or ice-cream ?
 9. hobby ?
10. height and weight ?
11. principe in life ?

I Want To Tag

 1. Shafiqah
 2. Tyra
 3. Aliya
 4. Arieysa
 5. Zarina
 6. Nur
 7. Eyah
 8. Cik Oren
 9. Cik Debab
10. Aziema
11. Atikah
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

" Sayangku Merajuk "

assalamualaikum ..

first , sorry sebab blogg nihh dah jadi blog utk am berbicara pasal novel semata-mata .. nak buat macam mana .. dah yg tuhh jaa yg am minat .. korang sabar jaa lahh naa .. kalau nak baca , baca jaa .. jangan banyak songeh .. wuhuu ~ lawak jaa .. jangan amek hati ..

am nak cadangkan satu novel yg sangat cute .. i mean , dia punya cover .. warna merah menyala .. first am tengok dia punya cover , memang tertarik lahh .. ngee ~ am kan suka follow blogg kepunyaan si penulis tuhh sendiri .. novel tuhh di tulis oleh Ayu Emelda ..


nihh pun cover diaa .. am pernah baca novel yg si penulis nihh tulis .. tajuk diaa  " Kasih Dania " .. memang best lahh ceta dia .. sampai hari nihh am still ingat jalan cerita diaa .. geng form3 tahun lepas mesti dah hafal novel tuhh kann ?? asyik passing jaa .. novel " Sayangku Merajuk " nihh baru keluar rasanya .. xsempat nak buat research ..

oke , kepada korang yg minat novel .. am rasa korang boleh try beli and baca novel nihh .. InsyaAllah xrugi .. for sure , am pun tengah cari novel nihh .. harap am jumpa & korang pun jumpa novel nihh ..

  p/s :: am cuma cadangkan jaa .. terserah kat korang lahh nak beli or takk ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

my second wish kott .. =)

assalamualaikum ..

am sebenarnya nak ceta pasal novel yg am nak tuhh .. macam ada harapan jaa yg am akan dapat novel tuhh ..tauu dakk , am tukarkan novel tuhh dgn sebiji kek secret recipe .. actually , am memang nak kek tuhh ,, tapi setelah berfikir panjang , kek tuhh bukan boleh buat kenangan pongg .. so , better am mintak novel ..

and , i hope orang yg nak bagi tuhh ,, serius dgn kata-kata diaa .. korang nak tauu tak sapa orang tuhh ?? hahaxx !! xpayah tauu lahh .. yg penting , dia ada dalam hidup am .. nak tengok gambar diaa ?? sorry , am xdaa pongg gambar diaa .. ngee ~ plus , am gtau dia .. kalau xjumpa novel " Cucur Bawang & Kopi 'O' " tuhh , am nak novel " Cinta Kontrak " ..


yg nihh pun am dah baca diaa punya sinopsis .. u know what ?? am rasa ceta nihh best .. am tauu , mesti korang kata cover diaa xlawa kann ?? ngee ~ sebab tuhh laa wujud ayat don't judge a book by its cover tuhh .. am jamin lahh novel nihh best , tuhh pun kalau sehati sejiwa dgn am lahh ..

actually , am nak kedua-dua novel tuhh .. tapi takot xmampu pulak kann ?? so , kita tunggu dan lihat lahh novel yg mana satu yg akan dijumpai ,, am harap jumpa "Cinta Kontrak" lahh dulu .. otak am berserabut sebenarnyaa .. ngee ~ punya lahh kalut dgn novel , entah bilaa am nak start study .. hadoii !!

        p/s : kawan am yg nak tolong beli .. jangan fikir bukan-bukan naa !!
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

i wish .. i have this ..

assalamualaikum ..

sebenarnya kan .. otak am asyik ingat pasal novel jaa .. ngee ~ am tauu , kawan-kawan lain semua pegi tuisyen kalau cuti-cuti macam nihh .. tapi , am dah bagi tauu mak yg am xmauu p tuisyen .. bukan nak badget pandai .. tapi , entah lahh .. xrajin kott .. wahaha !! xboleh pakai punya alasan ..

korang tauu kan yg am tengah minat baca novel ?? kalau xtauu , nihh am dah tolong bagi tauu .. masalahnya , am xdaa banyak novel .. nak pinjam kat orang ?? xbest lahh .. bukan boleh buat macam harta sendiri pun .. ngee ~

actually , am ada baca sinopsis satu novel tuhh .. am badget macam best lahh .. am dah pernah jumpa novel tuhh dekat Pustaka Union .. tapi , tyme tuhh tengah busy dgn exam .. xterlintas pun lahh nak beli .. nak tauu tajuk diaa ?? " Cucur Bawang & Kopi 'O' " .. mmg agak lawak tajuk diaa .. tapi dalam komen , banyak orang yg kata best .. teringin lahh jugak nak baca .. =)



tengok diaa punya cover .. cumel kott ?? am dahh jatuh hati kat novel nihh .. kalau korang terjumpa novel nihh , gtauu am naa ?? [ nak tolong beli pun xpaa .. hahaxx !! ] .. kalau nak tauu sinopsis apa yg am baca , korang beli jaa novel nihh naa .. am tolong promote jaa .. am dengar stok novel nihh dah nak habis .. mana kecewa pun kann .. hurhh !!

yg tuhh jaa kott am nak ceta dekat korang .. am nak novel tuhh !! tolong lahh paham .. sobs2 ~ xpaa lahh , nanti am cari laen .. kalau am jumpa , am tulis laen kat blogg nihh .. harap2 jumpa lahh ..

     p/s :: am nak mintak hadiah novel drpd mak tyme bufday nanti .. hehexx !!
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

NOVEL !!

assalamualaikum ..

jam notebook am dah menunjukkan jam 3:18pagi .. dan mata am masih tak menunjukkan tanda-tanda yg am mengantuk .. actually , am baru abeh chatting dgn kak aten .. wahh !! sampai pagi buta macam nihh kan .. kak aten nihh baek + mesra rakyat .. sbb tuhh syokk kawan ngan diaa ..

berbalik kepada tajuk , am skarang nihh tengah gilaa baca novel .. tadi am ada beli novel baru .. nak tauu tajuk diaa ?? " Kasih Bersulam Cinta " .. am rasa novel nihh baru lagi .. sbb am dah wat research kt fb penulis diaa .. novel nihh keluar bulan Oktober ritu .. baru lahh kann ?? cover diaa pun agak menarik perhatian am .. warna pink kott ?? ehh , biru lahh ..


so , am rasa nak jadikan mengumpul novel nihh as my hobby .. xpaa , am xkan kacau duit korang lahh .. novel bukan mahal sangat pun .. mahal lagi buku rujukan kimia yg kehabisan stok tuhh .. sebenarnya , am nak beli buku rujukan kimia tadi .. tapi aunty tuhh kata , stok spotlight xsampai lagi .. tuhh yg boleh melalut beli novel ..

cukup bagus lahh am baca novel .. xkan am nk join mucik baca komik naruto ..dah laa cerita naruto tuhh complicated .. dari am muda , sampai umur pn dahh agak xmuda .. xhabis2 lagi cerita naruto tuhh kat tv .. dulu boleh laa nak layan , sbb tyme tuhh sasuke ada .. sejak watak sasuke tuhh mcm xwujud , am pn dahh xminat naruto .. tgokk , am ngarott pasal naruto plak ..

dah kot am mengarot cket2 ?? am terpaksa sambung type post nihh pkoi 10pagi .. sbb smalam line internet xdaa langsung .. tetiba hilang terus .. myb line tuhh marah am sbb selalu sangat online .. hahaxx !!

p/s: jd kan apa2 pn as a hobby..asalkan perkara tuhh berfaedah & bg kita puas
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

thanxx kawan !!

assalamualaikum ..

hadirnya saya di sini semata-mata untuk membalas kembali apa yang Mucik tulis di dalam blogg miliknya .. aceewahh !! maaf sekiranya semua ayat didalam blogg saya menjadi ayat yg sangat skema .. rasanya dahh banyak post dalam blogg nihh yg am cakap pasal kawan .. tapi hari nihh am nak cakap pasal kawan yg rapat dgn amani ahmad nasharuddin ..

 Aishah Nurfitri
- kami rapat bila am dapat number diaa .. sebelum nihh mana rapat pongg .. kat sekolah pun kami xrapat .. kelas pongg lain-lain .. maka wajar lahh sekiranya kowg xnampak keakraban kami .. rahsia am ada kat aishah .. rahsia aishah ada kat am .. nk tauu dakk rahsia apa ?? ngee ~ nama pun rahsia .. mana boleh bagi tauu .. =)

Nur Iman Solehan & Anis Nadhirah
- yg dua orang nihh , baru tahun nihh am rapat dgn diowg .. time form3 dulu , diowg nihh ada geng sendiri  .. lepas tuhh Nor Afifah dgn Wardatul Wafa' nihh di takdirkan dapat masuk kelas 4Ali .. maka , terpisah lahh diowg .. sebab tuhh diowg boleh kawan dgn am .. plus , am dgn iman minat k-pop .. bertambahlah keakraban kami ..

Izzraif Harizi & Nurun Hayazi
- diowg nihh , baru tahun nihh am kenal .. boleh rapat pun sebab diowg nihh yg ramah .. am xramah rasanya .. ezzi dgn nurun nihh baek .. kalau am marah diowg , diowg xkan marah balik .. senyum adalah .. skrg nihh , dah tinggal ezzi .. sebab am rasa nurun dah xramah macam dulu .. kadang2 am pikir jugak , am ada buat salah dgn nurun kaa ??

Musyrif Maswan & Nabeel Idris
- dua2 orang nihh budak cerdik .. dok 5Ali kott tahun depan kann ?? persahabatan kami start kat fb jaa pun .. kalau dalam fb , rancak jaa sembang .. mauu kat luar , terdiam seribu bahasa .. aceewahh !! mcm mana tahh am boleh start komen dgn mucik ?? lupa sudahh .. kalau dgn nabeel , xdaa benda laen dahh .. of course lahh komen & chat pasal team bola kami .. mcm mana pun , am bangga dapat kawan yg cerdik mcm hampa nihh .. =)

kalau ada sapa2 yg terasa sebab am xmention nama diaa .. sorry banyak2 lahh naa .. macam mana pun , kowg semua kawan am .. kowg yg selalu warnai kehidupan am dgn perangai & gelagat kowg .. mana mungkin am akan dapat kawan yg sama macam kowg .. all of you cannot be replace by the other person .. [ sorry .. english berterabur .. ]

       p/s : am xletak number kt nama kowg .. sbb kowg kwn am & xdaa beza ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

habis sudah .. =)

assalamualaikum !!

actually amani ahmad nasharuddin baru jaa blik dari kursus .. baru 4jam yg lepas .. ngee ~ banyak pengalaman baru yg am dapat .. dah lahh am xpernah p kursus pongg .. bukan macam seorang jejaka malaya yg selalu p kursus tuhh .. [ sapakah diaa ?? hahaxx !! ] alhamdulillah lahh sebab am sebilik dgn student semsira , yg sorang tuhh mmg kawan sekolah rendah am .. nama diowg Wan Nur Janatul Azwa and Rosazima .. sempoi lahh diowg nihh .. satu kepala dgn am ..



nihh laa geng bilik am .. teringat lagi semalam am bad mood sebab ada someone tuhh dok buat sumthing yg am tak suka .. lepas tuhh , diowg nihh laa yg dok bagi am ceria .. diowg nihh dok nyanyi lagu Cinta Muka Buku untuk am .. at last , am pun senyum lahh .. walaupun hati tengah dok cedera parah .. [ saja nk gtau kat kowg apa yg am rasa smlm ]


                                           dari kiri :: syiqin , am , malik & atha'

ngee ~ nihh laa muka budak2 smkaa yg join kursus tuhh .. tengok sapa yg senyum lebihh ?? orang tuhh tengah hepy lahh tuhh .. agaga !! sapa yg ajak bgambar sekali ?? am lahh jgak .. mau tidak , xwujud lahh gambar nihh .. =)
by the way , thanxx lahh sebab sudi jugak amek gambar sama-sama ..

        p/s:: syiqin,malik & atha' .. sorry lahh gamba nihh masuk dlm blogg am ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

berat hati !!

                                                         assalamualaikum ..

                                                       hai awak semua .. =)
actually , am berat hati nak pegi kursus dekat langkawi tuhh .. mula-mula memang nak cancel pun .. tapi banyak lahh pulak yg suruh am pegi .. tambah-tambah si nabeel tuhh , diaa sedap-sedap jaa pegi melancong .. pastuhh , dok suruh am pegi kursus .. grrr !! mau kursus kahwin , xpaa lahh jugak .. hahaxx !! gatai !!

plus , kesian pulak kt syiqin kalau am xpegi .. xdaa kawan lahh diaa .. plus lagi , yg kirim coklat kat am xsangga .. duit sekupang pn xbagi .. ngee ~ setelah ramai yg pujuk supaya amani ahmad nasharuddin ni pegi kursus .. maka am pun lembut hati lahh konon .. am pegi jaa lahh .. amek pengalaman baru .. boleh cari kawan kann ?? di samping mencari ketenangan ..

lagi pun .. am memang banyak masalah .. tengok jaa am hepy , tapi kat dalam hati nihh .. xdaa sapa pun tauu apa yg am tengah tanggung .. am cuma tak ada masalah family jaa .. yg nihh am syukur sangat2 .. am ada seorang ibu yg cukup memahami .. yg selalu dengar luahan hati am .. mak am tuhh dah macam best friend am dahh .. tuhh laa untung ada mak yg muda .. *mak am baru umur 40 ..

nak tauu apa masalah am ?? masalahnya , am tak penah tauu apa masalah sendiri .. * pelik kann ?? kawan2 am selalu kata , " payah nak paham hang amani " .. yahh !! mauu tauu lahh , amani ahmad nasharuddin nihh dicorak dgn corak abstrak .. sampai memang payah nak difahami .. diowg cuma tauu yg am nihh sumone yg baran .. baran tapi cepat tersentuh .. aceewahh !!

p/s :: am nak ceta pasal kursus..tetiba mengarot pasal benda laen..sorry !!
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

dugaan datang lagi ..

                                                   assalamualaikum ...

                                           sorry lahh pembaca sekalian ..
                    mood amani ahmad nasharuddin memang tak tentu hala ..
           bila kita kawan dengan ramai orang .. makin banyak feeling kita kena jaga ..
                               am bukan nak kata yang kawan tuu satu beban ..
                      tak terlintas pun nak kata macam tuu kat kawan-kawan am ..
                       tapi , kadang-kadang hati ni tak kuat nak hadapi dugaan ..
                                 sebenarnya , am rasa yang am nihh selfish ..
                          am admit lahh , am nak orang paham perasaan am ..
       tapi bila fikir balik , banyak mana sangat lahh am faham feeling kawan2 am ..
                                    so , sejak dua minggu kebelakangan nii ..
                                          am akan diam jaa kalau am marah ..
                  am xkan balas chat .. xkan balas mesej .. xkan buat status fb ..
               bak kata kak eira .. am nihh baran .. kawan2 am pun tauu kann ??
                            am mengaku lagi , am nihh jenis yang cakap lepas ..
       so , am minta maaf dekat sapa2 yang terasa dgn setiap perkataan yg keluar ..
                            kadang2 am lupa yg kawan2 am pun ada perasaan ..
                  tengok ,, betapa am pentingkan diri .. [ so stupid i am kann ?? ]
                             tapi kalau am susah .. sapa yg am akan am cari ??

                                            K.A.W.A.N tuu lahh jugak !!
                                     kawan yg selalu dengar masalah am ..
                                   kawan yg akan kongsi feeling dgn am ..
                                    kawan yg ada time sakit dan sihat am ..
                  kawan yg terus mengingat kn am kpda kebaikan & kburukan ..
                       kawan yg support am utk bangkit time am tengah down ..

                         conclusion nyaa kat sini .. am sayang semua kawan am ..
                               tapi am takk reti nak express kan perasaan tuhh ..
                                kalau kowg ada terasa apa2 , bg tauu jaa terus ..
                                                 am bukan makan orang pun ..
                   am bukan manusia yg perfect , so kowg kena lahh tolong am ..
                           tolong tegur kalau am ada buat salah .. boleh kann ??
                           nak tauu takk ?? kowg lahh kawan am yg terbaik !!



          p/s :: am nak mnx maaf dkt iman , anis , pqah , mirfan , aishah & others ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

entah laa ..

                                                            assalamualaikum ,,

                        actually , amani ahmad nasharuddin berada di dalam keadaan
                                  bosan tahap cipanzi .. [ pernah dngar dakk ?? ]

                             nak cerita fasal apa ekk ??  raya pnya ceta oke kott ??
                           korg baca sudah lahh .. bkn am suruh kowg type pongg ..

                            raya nihh , am pakai baju wrna koko gelap .. lawa kott ..
                                 i mean , baju tuhh laa .. bkn am yg lawa .. ngee ~
                           mcm raya aidilfitri .. am amek gmba mak ngn adik2 dulu ..
                          am nk bagi adik2 ada knangan tyme zaman kanak2 diowg ..
                                   pastuhh , baru lahh pegi smyg raya kt surau ..

               lepas blik smyg raya , am kemas lahh umah .. [ smbil bleter .. agaga !! ]
                                 habis semua tuhh , baru lahh am pegi umah tokk ..
                sbenarnya tok xdaa pong kt umah .. dia stay kt umah uncle sbb sakit ..
                        drpd pada pagi smpai petang , baru am tringat nk balik umah ..
                          kan ada ramai kt umah tok .. sepupu yg dk jauh2 smua blik ..
                    mcm adib , kakak , insyirah , arissa , aleeya , affin , anas & others ..

                                bila dahh ada daging .. apa yg patot kitaa buatt ??
                              yeahh .. of coz steak baby !! [ betol kaa am ejaa ?? ]
                            buat syokk pih laa , pdahal scubit daging pn am xmkn ..
               dahh laa cket2 am ceta psal raya korban nihh .. mood hepy pn dh xdaa ..
                  sepupu2 am tuhh semua dh balik smlm , umah tok pn dahh d kunci ..
                             am ada nma special utk umah tok .. " VILLA SUNYI "
                            mmg agk mnyeramkan bilaa xdaa org yg blik kmpung ..
                                plus , tokk pn bkan duduk cngt kt umah diaa tuhh ,,


                                                                arissa ..


                                                    sepupu2 yg toek .. ngee ~  


                                 tuhh jaa kott yg am nk ceta .. esok nk kolah dahh ,,
                              folio kimia pn am tatau nk buat mcm mna .. sempoii ~

                                        p/s :: sekian utk post kali nihh .. lebiu all ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

Kursus ohh Kursus !!

                                                          assalamualaikum ...

                        hmm .. dahh boleh kata tetiap hari am tulis kt blogg nihh ..
                           kowg xkisah kann ?? blogg nihh hak milik am lahh ..
                              nak story cket pasal kursus yg am kna join nihh ..

                              td time am msok klas lpas smyg zohor kt surau ..
               am nmpak cegu fariza dk tngah bca stu kertas kt dpn meja am ..
                               bila am p dekat cket , am nmpak logo jabatan ..
                                  dlm hati dk kata , " arghhh !! sudah dah .. "
                          bertambah bengang bilaa diowg silap eja nama am ..
                              nama AMANI nihh .. diowg tukar jd AWANI ..
                                diowg engt nma channel Astro kott .. werr !!

                       actually , am engat kursus tuhh dahh xjd dahh .. ngee ~
                             gilaa mlas kott am nk p .. tp, cegu fariza kata ..
                       " awk pegi jer lahh , dpt kwan baru .. " [ love u cegu ]
               yg ikot am p kursus tuhh ,, wan atha'illah , nabeel dgn shiqin ..
                  nasib lahh diowg nihh mmg ada chemistry dgn am .. kann ??

                      ceta dahh bnyak .. kowg tauu kaa kursus apa ?? hahaxx !!
             kursus pengurusan pemimpin kelab persatuan skolah mnengah ..
                  pringkat negeri pnya .. diowg buat kt Langkawi .. 140 org join ..
                      diowg semua bdak form4 .. tp sorg pn am xkenal .. huhu~
                 cukup lahh am mngarot naa .. effect sbb mrkah kimia nihh .. =)
                  
                        
                               

                             p/s :: spa nk coklat ?? bg duet lahh .. lawak jaa ..
                               sebarang tmpahan coklat drpd HIG xdtrimaa ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

4 Umar & Chess ..

                                                           assalamualaikum ..

           haishh .. sbenarnyaa am mmg ada terlampau bnyak masa .. thats why lahh blogg
                     nihh selalu di update .. cuma am xdaa idea nk tulihh apa .. =)

                          td dok ckap ngn eman pasal nk tulis apa dlm blogg nihh ..
                fikir pnya fikir .. kami pn tgok stuasi klas yg msing2 asyik dgn chess ..
                     boleh kata smua org dk tgok papan chess .. including me lahh ..
                                              then , terhasil lahh title nihh ..

             yg am tgok agak taksub dgn chess nihh nurun , wafiy , jamal , anuar , farah ..
                       kalau tgok cara diowg maen , nmpak cngt diowg nihh dahh terer ..
                           actually , farah yg ajar am maen chess .. baru jaa kelmarin ..
                                   so , xkan lahh am bley master dlm sehari kann ??

                                                                  mood sedih ..
                    mengenangkan result exam yg sngt teruk .. mesti am kna turun klas ..
                syg gilaa kott nak tnggal klas 4Umar .. include insan2 yg ada dlm klas tuhh ..
                          baru taun nihh am rasa mcm baek dgn farah & khalida ..
                         tyme form 3 , mmg xdaa ksempatan nk baek dgn diowg ..

              am dapat knal dgn ezzi , mizlan , al amin , anas , syamil , irfan , aiman , zaki ..
                     then , am rapat dgn eman , anis ngn mirfan .. dlu xbaik mcm nihh pn ..
                                mcm ada hikmah bilaa am di suruh masuk klas tuhh ..
               am blaja apa itu persahabatan .. even kami jrang ckap between each other ..
                                    tp am dpat rasa relation antara kmi semua .. =)

                                  kalau kowg naek klas .. am doakn kowg berjaya ..
                                kalau kowg ikot am turun .. sama2 lahh kita usaha ..
                                     am cyg kowg smua sbgai kwn am .. ngee ~




                    p/s :: xpaa klau kowg xrasa mcm am rasa .. feel stiap org xsama ..
                                                 sorry klau tjok agk xkena .. ^^,
Terima Kasih Membaca , Sila Like .