Our Farewell

assalamualaikum.

how are u? feeling good? ahaha. i'm not oke at all. well, tangan terseliuh.
pagi ni, am nak cerita pasal hangouts kami kelmarin, actually dah plan lama dah. oleh kerana masing-2 nak sambung belajar. so, kelmarin iman dgn pqah hantar mesej ajak p kuala perlis. nasib baik lah am baca mesej tuu. almaklumlah, fon am sentiasa silent sekarang nihh. kenapa silent? hmm, am pun takda sebab yg kukuh.

am malas nak bawak moto, so suruh laa iman pegi ambik am kat kedai mak. dalam pukul 4.30 macam tuu, kereta kancil iman pun sampai. err, dan ppah yg drive. almaklumlah orang ada lesen. yg am nihh, retest pun tak lulus. nampak dakk betapa tak layaknya nak bawak kereta. ngee~ macam biasa lahh bila masing-masing baru dapat lesen, semestinya pemanduan di tahap yg paling bahaya. dan penumpang di dalam kereta akan menjerit macam orang naik roller-coaster. ppah corner kat selekoh, mana pakai break. tuhh yg buat kami menjerit lebih. btw, takda kehilangan nyawa yg dilaporkan. -.-

so, kami pun selamat tiba di destinasi. buka-buka pintu kereta, perghhh ! angin kuat cheqq oii. terangkat habis tudung. dengan air laut pasang. oke, permandangan tiptop. time order makanan, am order mcm yg dirancang jaa lahh. AIS KACANG ! lagi pun, am dah melantak kat rumah. mak masak nasik minyak dgn sambal udang. wallawehh, bukan selalu mak nak masak. memang terangkat arhh.
then, apa yg di-order pun sampai. kan am kata angin kuat tadi, takdan lama mana pun, ais tuhh cair. coishhhh! baik panggil AIR KACANG. hampeh betul. 









nak dijadikan cerita, time balik am pulak yg drive. for your in formation, am mana ada lesen. rupa-rupanya iman dgn ppah taktauu. patut lahh depa bagi am drive. time am drive, lagi kuat depa menjerit. roller-coaster berkuasa tinggi lahh katakan. ahaha. am drive dari kuala perlis, masuk ikut sungai baru dan terus ke kedai bonda beta. dalam dok kena bising sebab bawak kereta macam orang mabuk tuu pun, sempat lagi tunjuk kat depa kat mana umah izzraif. dan perjalanan am dan mereka pun berhenti kat kedai mak am.









utk pengetahuan, gambar ini tidak ditapis sama sekali. maybe nihh kali terakhir kami nak berkumpul sama-sama. nak bergelak ketawa. nak berkongsi cerita. lepas nihh masing-masing dah sibuk dgn urusan sendiri. masing-masing nak kejar cita-cita. harap kita takkan lupa kenangan sepanjang lima tahun kita kenal. hampa kawan terbaik yg pernah aku jumpa. jaga diri oke. aku sayang hampa semua. aku mintak maaf kalau ada salah aku dgn hampa. kalau aku terbaran dgn hampa, sakitkan hati hampa. sama ada aku ada niat atau pun takda niat. halalkan semua makan & minum yg pernah hampa bagi kat aku. aku akan doakan hampa dari kejauhan. jumpa kawan baru nanti, jangan lupa aku :)

p/s : cuba tahan air mata time tulis entry nihh. 

credit to: Shahirah Nasir, Nur Shafiqah, Nor Afifah & Iman Solehan

Terima Kasih Membaca , Sila Like .

The New Me

assalamualaikum.

heyy there, i'm here. haha. long time since the last update. now, 23 May 2013. 15 hari since semester satu utk form 6 bermula. dan boleh kira berapa hari jaa am p sekolah. otak tak bersedia oihh ! haha, alasan jaa semua tuhh. Justin Bieber kata, "NEVER SAY NEVER!". actually, semangat tuhh dah ada. sebab rasa mcm subject diaa memang kena dgn otak am. am amek subject Pengajian Am, Sejarah, Pengajian Perniagaan dan Bahasa Melayu. so, takda lahh subject yg kena guna kalkulator bagai. just wish me the best oke? 

                                            ni lahh hasil time hari orientasi. lawa dopp?? ngehehe

kat SMK Dato' Sheikh Ahmad, am duduk kelas 6 Rendah Hamka. well, setakat sekarang memang ramai student diaa. nak dekat 60 kott. dan sikit pulak yg dapat tawaran UPU.  maka, macam tin sardin lahh kelas kami. nak buat mcm mana, dah rezeki kat form 6 jaa, janji belajar betul-betul. hwaitinggg ! ahaha. kat tok sheikh nihh tak terasa asing pun. nak tauu sebab apa? of cos sebab masih ada geng-geng form 5 kat situ. suasana smk yeye masih terasa. ahh, rindunyaaa~

hmm, cuti duaa minggu nihh nak kena tolong mak kat kedai. kesian kat mak, cuba tolong sikit-sikit sampai bulan puasa. cakap pasal bulan puasa, tetiba rasa macam nak nangis. yasmin ada operation kat Hospital Pulau Pinang nanti, taktauu lahh mak ada or tak utk ramadhan nihh. oke, air mata dah turun. doalah bagi yasmin oke, and kami boleh buka puasa sama-sama macam sebelum nih. nak mak jugak!

oke, nak cerita pasal apa lagi? hurmmm, cerita pasal kawan-kawan yg dapat tawaran utk sambung study lahh. iman sambung kat uniKL, am tak ingat pulak cos apa. ppah kata nak sambung form 6  kat agama arau, dan dia takmau p matrik. tengah tunggu rayuan UPU katanyaa. lagi? haa, Wapiyy ! diaa tak dapat tawaran uniKL, so diaa masuk Matrik Kedah. awat aku pulak yg rasa sedih? haha. belajar betul-betul, nanti boleh sambung degree sama-sama. aku doakan yg terbaik utk hampa. :)

nak kena bubuh gambar dakk? satt, nak cari.

berkenan tengok ezi pakai pink. hehe

lepas ni, dah takleh ramai2 cmni dah.

dan macam nihh.

rindunyaaa~

kem pelajar pintar. haha

yg ni ramai sikit. :)

5 Othman yg paling di rindui.

no caption  =='

sorang2 diaa jaa biru. -.-

gudbye SMKAA. :'(

ahaha, dahh laa sikit-sikit. rajin karang, am update lain. mungkin cerita dari sekolah yg berbeza.
sekian, wassalam.

p/s: still nak tunjuk gambar ezi dgn wapiyy. tak kira. ahaha.

Terima Kasih Membaca , Sila Like .