I Am 2012 SPM Candidate !!

assalamualaikum ..

heyy sayang !! knape tngok org lain ?? awak lahh sayang .. =)

31 Disember 2011 . 6:09 PM . tetibe terasa rajin nak update blogg . dalam tempoh masa 38 hari lagi , Amani Ahmad Nasharuddin akan berumur cukup 17 tahun . yeahh2 ! dah dewasa rupanya . bufday am 8 Februari tauu sayang . apa motif am bg tauu ? am nak hadiah laa . haha !

apa yg sinonim dengan umur 17 tahun ?
17 tahun + sekolah = SPM ..
haha . equation yg entah hape2 kan sayang ? oke . am pening dahh nak pikir pasal exam . macam mana nak bahagikan masa . [ aceewahh , bdget macam ada family sendiri dah ] . banyak benda yg am xbuat lagi . buku pun xsentuh sepanjang cuti nihh . almaklum lahh , kite busy lahh awak .

korang nak tauu am target brape A ? am target 8A jaa . kalau lebih , lagi bagus . hehe ! am tauu apa yg ada dalam otak korang . mesti ayat nihh , " buku xmauu sentuh , ada hati nak dapat banyak A . boleh blah laa amani oii . " btoi dakk ? ngaku je lahh . am xkisah pun apa korang nak kata . am percaya yg am boleh buat . *bukan nak cakap besar . tapi just wait & see je lahh .

apa yg am harap untuk tahun depan ??

am harap , am akan jadi student yg rajin . final year dah kott ? nak buang jap perangai 4tahun lalu . harap2 boleh laa . pray for me , oke ? am harap , am xkan kecewa kan mak & ayah . am nak tengok diowg senyum bila result am keluar . arghh ! bahagianya kalau boleh buat diowg bangga . am pun boleh tumpang bangga . ngee ~

untuk kawan2 yg tersayang ..

am tauu korang pun ada impian mcm am kan ? semua orang nak berjaya . dan am percaya korang boleh je dapat result gempak dlm spm nnti . dgn syarat , korang kena usaha lahh .. kejayaan xkan datang bergolek lahh sayang . memang , am xkawan dengan semua org dalam form kita . tapi , am doakan semua berjaya . the key is , USAHA . jangan lupa Allah . Dia jaa tempat kita bermohon . gudluck utk calon SPM 2012 . chaiyokk2 !



p/s :: dah final year . i will miss u bumi SMKAA . kenangan terindah dlm hidupku .
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

.. Duhai Hati ..

assalamualaikum ..

hey dude !! am rindu kat blogg nihh .. sebab kat sini am pernah buat luahan hati .. walaupun entry tuhh dah di padam .. nak tauu sebab apa ?? jawapan diaa , entry tuh dah disalah fahamkan .. werr ~ biar lahh am nak tulis apa pun .. blogg nihh termaktub hak milik Amani Ahmad Nasharuddin .. ikut suka guaa lahh !!

tajuk entry malam nihh ntah hape2 jer kan ?? yapp , am tengah merawat hati yang rasa suam2 .. kadang2 rasa sejuk , i mean rasa tenang .. kadang2 rasa panas , thats mean marah .. my kak eira said , " am nihh panas baran , tapi mudah minta maaf .." huhu ~ dah buat salah , of course lahh kena minta maaf dehh ..

seingat am lahh kan , banyak gilaa salah am dgn kak eira .. dari start kami kenal time diaa form4 kott , macam2 masalah am bagi kat diaa .. mauu tau lahh , mulut am mana ada insurans .. betoi dakk akk cyg ?? tapi , dah 3 tahun .. kami still bertahan .. aceewah !! macam orang couple jaa pun .. ngee ~ am panggil diaa " cyg " .. hehe

tapi , masa berjalan .. lepas tuhh hati am di isi dgn orang lain pulak .. haha !! yg pasti , org tuhh mmg xboleh bertahan dgn am .. baru 4 bulan jaa pun kawan dgn am .. fedup dahh .. nak tauu sebab apa ?? jawapan diaa , am yg jahat .. xdaa salah org tuhh pun .. am mengaku , semua salah am .. tapi cukup setakat nihh .. nanti diaa sakit hati pulak kalau baca .. am xmengutuk awak naa .. sorry !!

tadi jumpa kak eira .. wahh !! i miss her so much !! nak kenal kak eira ?? tengok kat sebelah kanan blogg am .. tuhh laa my only sis .. diaa lahh yg paling penyabar dalam bab2 layan am .. hehe !! akk , am puji nihh .. akak , i love you !! kalah orang bercinta dah .. ngehehe !!



p/s :: terima kasih sebab sabar dengan amani yg jahat dan baran nihh .. thanxx !!
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

aku nak yg nihh !!

assalamualaikum ..

mesti korang kata , "diaa nihh kalau update blogg mesti nak ceta pasal novel " .. thanxx sebab jadi orang yang memahami .. biar lahh am nak ceta apa pongg , blogg nihh amani ahmad nasharuddin yg punya !! hahaxx !! korang nak tauu takk , novel Antara Benci & Rindu tuhh memang syokk habis .. tapi am bukan nak ceta pasal novel tuhh ..

am nak ceta pasal novel yg di tulis oleh novelis Herna Diana .. sebab am minat sangat dengan semua hasil karya diaa .. am dah baca novel Akhirnya Aku Kahwin .. gilaa sweet cetaa tuhh .. macam lolipop pn ada .. ngee ~


tengok cover diaa .. mesti korang tauu yg diowg nihh mcm ada cinta ala-ala cinta muka buku .. ada lahh jugak kott .. tapi serius , bagi am ceta nihh best .. nak yg lebih pasti , baca lahh sendiri .. am baca dah , tapi am xdaa novel nihh .. so, am nak gak novel nihh !!


novel Cinta 3 Suku nihh , novel first yg Herna Diana tulis .. kalau am xsilap lahh .. am xbaca lagi novel nihh .. tapi am akan cuba baca .. hehexx !! nak cari kat mana ntah novel nihh .. adoyaii !! yg tuhh jaa untuk kali nihh .. sokonglah karya novel tempatan ..

p/s :: sapa yg murah hati ?? belilah duaa buah novel nihh untuk am .. please ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

novel baru lahh sayang ..

assalamualaikum ..

hai follower yg am sayang .. hari ni baru ada chance nak update blogg .. am busy gilaa kott cuti nihh .. sedar2 , cuti dah tinggal 3minggu derr !! am buat apa ?? dirahsiakan buat seketika .. hahaxx !! oke , td time balik drpd satu tempat .. am singgah kedai buku , and am beli dua buah novel ..


am berkenan kat novel nihh sebab ,, cover diaa unik .. macam sampul surat .. sweet kott .. am tengah rush tadi .. so , am baca sinopsis diaa gitu2 jaa lahh .. hee , lagipun am dah wat research pasal novel nihh .. sempoi dakk ?? wahaha !!


novel nihh .. xtauu macam mana am boleh beli .. tapi , rasanyaa best .. [ am xbaca pong lagi sayang oii ] .. dua2 novel nihh , harga diaa RM 33.15 .. saja nak bagi tauu .. tuhh jaa yg am nak ceta .. thanxx for reading darl ..

p/s :: akhirnya ,, am ada jugak masa nak update blogg yg dah berhabuk nihh ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .

no idea !!

assalamualaikum !!

korang rindu am tak ?? baik korang kata rindu ,, kalau tak , am xupdate blogg .. hahaxx !! xdaa sapa pun kisah kalau am update or xupdate blogg nihh kan ?? ekceli , am xdaa idea langsung nak tulis apa dalam blogg nihh .. better am xupdate daripada follower dok baca benda2 mengarut kan ??

sebenarnya banyak benda dah jadi sepanjang cuti sekolah nihh .. tapi atas persetujuan ramai , better i keep that things as a secret .. memang am xsangka gilaa nak jadi benda tuhh .. perghh !! xtido malam cheqq oii .. disebalik benda yang jadi tuhh , am bersyukur sebab am berpeluang tengok perkara tuhh kat depan mata am .. hahaxx !! [ am mengarut pulak dah ]

nak tau dakk ?? am rindu student 4Umar !! terutama Iman , Anis , Ezzi dengan Nurun .. nak dekat sebulan dah xgadoh dengan diowg .. sunyinyaa !! Iman mesti still kat penang .. Anis nihh dok nampak jugak kat fb .. tapi bukan pernah tegur am pun .. hurhh !! mana terasa pongg .. ngee ~ Ezzi ?? always ada .. tapi dah am lama xonline .. jarang lahh kami berbicara .. Nurun plak ?? entah laa labu .. tiada komen untuk diaa ..

haa !! sebelum lupa .. tahniah kepada ::
                   Arteta
                  Vermaelen 
                  Gervinho
                  van Persie
sebab berjaya menjaringkan gol kemenagan Arsenal ke atas Wigan semalam .. 

p/s :: kan am dah kata ,, am memang xdaa idea untuk tulis blogg apa bagai nihh ..
Terima Kasih Membaca , Sila Like .